ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Θέματα σχετικά με την οδική/οδηγική καθημερινότητα.

Συντονιστές: JohnSon, KostasTHES

ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Δημοσίευσηαπό air_wolf » 06 Απρ 2010 20:43

Σημαντικό πρόβλημα στην Αθηνα γενικότερτα αποτελεί το παρκινγκ.Το θέμα παρκαρισμα απασχολεί παρα πολύ κόσμο και συνάμα ταλαιπωρεί.Φέτος με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας όσοι δεν θέλανε να πληρώσουν, βγάλανε τις πινακίδες (άλλοι όχι) και παρατήσανε τα αυτοκίνητα τους μεσα στην πόλη.Έτσι έχουν γεμίσει οι γειτονιές μας με ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ. Τα τμήματα εγκαταλελειμμένων οχημάτων των δήμων δεν ξέρω για ποιο λογο δεν ασχολούνται περισσότερο μ αυτό το μείζον θέμα. Πολλοί δρόμοι έχουν γεμίσει με αυτοκίνητα που έχουν εμφανή τα σημάδια της εγκατάληψης, αλλά οι ιδιοκτητες τους που δεν θέλουν να τα αποχωριστούν, τα έχουν μετατρέψει σε εστίες μόλυνσης και κακογουστιάς της πόλης μας, ενώ το σημαντικότερο στερούν και πολύτιμες θέσεις στάθμευσης.Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα αυτά δεν έχουν καμια αξία και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλέον απόσυρση, η Δημοτική Αρχή επιβάλλεται να αναθεωρήσει και εντατικοποιήσει τους τρόπους περισυλλογής τους,ώστε να μην οξυνθείπρόβλημα με την πάροδο του χρόνου.
Άβαταρ μέλους
air_wolf
Νέο Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 31 Μαρ 2010 09:41

Re: ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Δημοσίευσηαπό Gandalf » 06 Απρ 2010 22:09

Αν θυμάμαι καλά μετά την παρέλευση 6 μηνών και εφόσον το Ι.Χ. δεν έχει αλλάξει θέση μπορείς να ειδοποιήσεις τον δήμο να το πάρει ώς εγκαταλελειμένο. Ανεξάρτητα αν έχει πληρώσει τέλη ή οχι , ή αν είναι καινούριο ή οχι. Μάλιστα υποτίθεται οτι όταν κατέθεταν πινακίδα και άδεια κυκλοφορίας (για να γλυτώσουν τα τέλη) προϋπόθεση ήταν είτε να προσκομίσουν χαρτί που το έχουν στείλει για "κομπόστα" , είτε να βεβαιώσουν οτι έχουν δικό τους χώρο στάθμευσης (garaz, πυλωτή) και οτι δεν θα το παρατούσαν στον δρόμο. Οπότε δεν στέκει η δικαιολογία , δεν είχαν να πληρώσουν τέλη και το άφησαν στον δρόμο.

Επαναλαμβάνω όμως οτι πρέπει το όχημα να είναι ακίνητο , δηλαδή να μην έχει μετακινήθει καθόλου απο την θέση που το έχουν παρατημένο.

Σε εμάς εδώ έχουν αφήσει ενα Chrysler sedan στην γειτονιά (πρέπει να είναι 2,5 ή 5λιτρο) χωρίς πινακίδες και κάθεται εδώ και 3-4μηνο περίπου στο ίδιο σημείο. Είναι να το λυπάσαι πραγματικά καθώς το όχημα είναι περιποιημένο , φαίνεται δηλαδή , με δερμάτινα καθίσματα κτλ.... Αλλά απο όσο φαίνεται το είχε κάποιος νεόπλουτος που πήρε Ι.Χ. 30-40000 ευρώ και δεν έχει να δώσει τώρα 1000-1500 για να το συντηρήσει. Τι να λέμε τώρα;

Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του προσωπικού συμφέροντος , χωρίς καμία δική μας ευθύνη.
Άβαταρ μέλους
Gandalf
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 5060
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2006 08:31

Re: ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Δημοσίευσηαπό montana » 06 Απρ 2010 22:43

Άρθρο 9 ΠΔ 116/04
Αφορά τα εγκαταλειμμένα οχήματα καθώς και την όλη διαδικασία χαρακτηρισμού τους αλλά και απόσυρσής τους. Ο κάθε Δήμος ενεργεί διαφορετικά. Στο Δήμο Αθηναίων παρότι καθημερινά βγαίνει ειδικό συνεργείο η απομάκρυνση οχημάτων από το δρόμο είναι πολύ αργή.
montana
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 84
Εγγραφή: 25 Νοέμ 2009 19:17

Re: ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Δημοσίευσηαπό spirosgiapros » 07 Απρ 2010 12:31

ΠΔ 116/04
Άρθρο 2
Ορισμοί

Για τους σκοπούς της παρούσας, νοείται ως:

1. «όχημα», οποιοδήποτε όχημα χαρακτηρισμένο ως κατηγορία Μ1 ή Ν1, όπως ορίζεται στο Π.Δ. 431/1983 (Α` 160) όπως ισχύει, καθώς και τα τρίκυκλα μηχανοκίνητα οχήματα, όπως ορίζονται στην 21090/1874/1993 κοινή υπουργική απόφαση (Β` 428) όπως ισχύει, πλην των τρίκυκλων μοτοσικλετών.

2. «εγκαταλειμμένο όχημα», όχημα το οποίο:
α) εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες,

β) εγκαταλείπεται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες, και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής,

γ) εγκαταλείπεται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου κατά δήλωσή του,

δ) αποτελεί γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για την δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, ιδίως όταν λόγω της καταστάσεως που βρίσκεται δεν δύναται να ανταποκριθεί στον σκοπό για τον οποίο προορίζεται
Εγκαταλειμμένο όχημα που δεν έχει αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του εντός των χρονικών ορίων του άρθρου 9, παρ. 1 του παρόντος Προεδρικού Διατάγματος, είναι όχημα στο τέλος κύκλου ζωής.

3. «όχημα στο τέλος του κύκλου ζωής του (OKTZ)», όχημα το οποίο αποτελεί απόβλητο κατά την έννοια του άρθρου 2 στοιχείο α) της 69728/824/1996 κοινής υπουργικής απόφασης σε συνδυασμό με την παρ. 4 του άρθρου 2 του Ν. 2939/2001 συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστικών του στοιχείων/εξαρτημάτων.


Άρθρο 9
Διαδικασία συλλογής των εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Για τη συλλογή εγκαταλειμμένων οχημάτων τηρείται η ακόλουθη διαδικασία:

1) Η αρμόδια Υπηρεσία του οικείου Δήμου ή της Κοινότητας εντοπίζει τα εγκαταλειμμένα οχήματα και επικολλά σε εμφανές σημείο του οχήματος ειδικό αυτοκόλλητο που χαρακτηρίζει αυτό ως εγκαταλειμμένο. Μέσα σε 15 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου η ως άνω αρμόδια υπηρεσία ενημερώνει τις Υπηρεσίες Ασφάλειας για διενέργεια έρευνας προς εξακρίβωση περίπτωσης κλοπής, υπεξαίρεσης ή εμπλοκής σε εγκληματική πράξη. Οι Υπηρεσίες Ασφάλειας υποχρεούνται να ενημερώνουν το ταχύτερο δυνατόν τον οικείο ΟΤΑ σχετικά με τα αποτελέσματα των ερευνών τους. Μέσα σε 45 ημέρες από την επικόλληση αυτού του ειδικού αυτοκόλλητου εάν το όχημα δεν αποσυρθεί από τον ιδιοκτήτη του, το όχημα περιέρχεται στην κατοχή του οικείου Δήμου ή Κοινότητας. Για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής αρμόδιες αρχές Ασφαλείας θεωρούνται οι Διευθύνσεις Ασφαλείας Απικής και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα και για την υπόλοιπη Ελλάδα οι Αστυνομικές Διευθύνσεις των Νομών.

2) Σε περίπτωση που τα εγκαταλειμμένα οχήματα φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας, οι κατά τόπους αρμόδιοι ΟΤΑ υποχρεούνται πέραν των αναφερομένων στη προηγούμενη παράγραφο να αναζητήσουν επιπλέον, εντός 15 ημερών από την επικόλληση του ειδικού σήματος (αυτοκόλλητου) μέσω του Αρχείου του Υπουργείου Μεταφορών, τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών τους και να τους ενημερώσουν, καθώς και να ενημερώσουν και την αρμόδια υπηρεσία του Υπ. Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ).

3) Οταν το εγκαταλειμμένο όχημα περιέλθει στην κατοχή του Δήμου ή της Κοινότητας σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο εν λόγω Δήμος ή Κοινότητα υποχρεούται να παραδώσει το όχημα σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής ΟΤΚΖ, της περιοχής του. Το σύστημα υποχρεούται να δέχεται αυτά τα ΟΤΚΖ δωρεάν. Τα οχήματα παραμένουν στο σημείο συλλογής για 10 ημέρες από την ημέρα περισυλλογής του. Εάν μέσα στο διάστημα αυτό το όχημα αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του, τότε παραδίδεται σε αυτόν αφού προηγουμένως καταβάλλει την δαπάνη απομάκρυνσης και αποθήκευσης.
Εάν το όχημα δεν αναζητηθεί, τότε προωθείται προς περαιτέρω επεξεργασία, αξιοποίηση, τεμαχισμό και διάθεση, όπως προβλέπεται για τα ΟΤΚΖ.

Εφόσον πρόκειται για όχημα με άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας, αυτές κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

4) εφόσον εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης εγκαταλειμμένου οχήματος εντός των ανωτέρω προθεσμιών και συγκατατίθεται για την παράδοση του οχήματος για περαιτέρω επεξεργασία, τότε εκδίδεται από το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Πιστοποιητικό Καταστροφής το οποίο είναι απαραίτητο για την οριστική διαγραφή του οχήματος.

Εάν επιθυμεί να κρατήσει το όχημα χωρίς να το κινεί για συναισθηματικούς ή άλλους λόγους, τότε υποχρεούται να το αποθηκεύσει σε ιδιωτικό χώρο ιδιοκτησίας του ή ιδιοκτησίας τρίτου μετά από έγγραφη συγκατάθεση του τελευταίου. Στην περίπτωση αυτή ο ιδιοκτήτης υποβάλλει σχετική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ όπου θα αναφέρει το ακριβές σημείο αποθήκευσης και τα στοιχεία που πιστοποιούν τον ιδιοκτήτη του χώρου και συγκατάθεση του αν πρόκειται περί τρίτου την οποία κοινοποιεί και στην αρμόδια αρχή.

5) εφόσον ο ιδιοκτήτης εγκαταλειμμένου οχήματος δεν εντοπιστεί εντός των ανωτέρω προθεσμιών τότε το Πιστοποιητικό Καταστροφής παραδίδεται στον αρμόδιο Δήμο ή Κοινότητα. Εόν το όχημα δεν φέρει πινακίδες κυκλοφορίας τότε αναγράφεται στο Πιστοποιητικό Καταστροφής ο αριθμός πλαισίου.
spirosgiapros
Παλιό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1000
Εγγραφή: 13 Ιουν 2009 13:13

Re: ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Δημοσίευσηαπό spirosgiapros » 07 Απρ 2010 13:47

σύμφωνα με την παρ 2 του άρθρου 2 έχουμε 4 περιπτώσεις

α) εγκατάλειψη σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες,

β) εγκατάλειψη σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες, και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής,
[άλλους χώρους προφανώς εννοεί αυτούς που δεν απαγορεύεται το παρκάρισμα]

γ) εγκατάλειψη σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου κατά δήλωσή του,

δ) όχημα που λόγω της καταστάσεως που βρίσκεται δεν δύναται να ανταποκριθεί στον σκοπό για τον οποίο προορίζεται

στην περίπτωση α έχουμε προυπόθεση την εγκατάλειψη για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες
στην περίπτωση β έχουμε προυπόθεση την εγκατάλειψη για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες
στις περιπτώσεις γ και δ δεν έχουμε προυπόθεση χρονικού διαστήματος

απο τα παραπάνω προκύπτει ότι

η διαδικασία του δήμου ξεκινά
περίπτωση α την 31 ημέρα
περίπτωση β την 91 ημέρα
περιπτώσεις γ και δ άμεσα

εδώ επιτρέψτε μου κάποιες παρατηρήσεις

Παρατήρηση Α
περίπωση παρ 2 εδάφιο α
δεν θα πρέπει ο δήμος να ελέγχει οτι το όχημα είναι εγκατελλειμένο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ για 30 συνεχόμενες ημέρες ? ή τέλως πάντων δεν πρέπει με κάποιον τρόπο να πιστοποιήσει τις 30 ημέρες ?

ας δούμε λίγο το Σύνταγμα των Ελλήνων

Άρθρο 1 παρ 3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.


Άρθρο 4
1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Άρθρο 10
1. Καθένας ή πολλοί μαζί έχουν το δικαίωμα, τηρώντας τους νόμους του Κράτους, να αναφέρονται εγγράφως στις αρχές, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να ενεργούν σύντομα κατά τις κείμενες διατάξεις και να απαντούν αιτιολογημένα σε εκείνον που υπέβαλε την αναφορά, σύμφωνα με το νόμο.

αν υποβάλλω αναφορά προς τον Δήμο και ζητήσω να μου απαντήσει εγγράφως αν έλεγχε καθημερινά ? ή τέλος πάντων ότι διαπίστωσε τις 30 ημέρες ?

αν μου το απαντήσει αυτό εγγράφως έχουμε τα εξής
1. υπενθυμίζω ότι σε αυτό το σημείο αναφέρομαι στην περίπτωση α που αναφέρεται σε χώρους που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η στάθμευση
άρα θα πρέπει να βεβαιώσει και παράβαση για παράνομη στάθμευση

σύμφωνα με την παρ 10 του άρθρου 34 του ΚΟΚ όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 32 του Ν.3542/2007,
Αν η παράνομη στάθμευση συνεχίζεται και πέραν των τριών (3) ωρών από τη βεβαίωση της παράβασης, βεβαιώνεται νέα παράβαση από το ίδιο ή άλλο όργανο και μετά την πάροδο του δεύτερου τρίωρου γίνεται μεταφορά του οχήματος, τροχόσπιτου, σκάφους ή των άλλων ογκωδών αντικειμένων, κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 8 του άρθρου αυτού, εκτός αν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, οπότε η μεταφορά γίνεται
αμέσως. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομίας και Οικονομικών, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης ορίζονται τα ειδικότερα θέματα και οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής."

άρα από την στιγμή που διαπιστώνεις ότι για 30 ημέρες είναι εγκατελλειμένο σε χώρο που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η στάθμευση δεν έχεις καθήκον να εφαρμόσεις την παράγραφο 10 ?

άρα έχουμε έγγραφη βεβαίωση ότι δεν εκτέλεσε ο δήμος τα καθήκοντά του ?

2. αν αποδείξω ότι στο ενδιάμεσο μετακίνησα το όχημα για τουλάχιστον 24 ώρες θα έχουν βεβαιώσει σε δημόσιο έγγραφο ΨΕΥΔΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ?Παρατήρηση Β
περίπωση παρ 2 εδάφιο β

δεν απαγορεύεται η στάθμευση αλλά απαιτεί άδεια της αρμόδιας αρχής
αν αποδείξω ότι στο ενδιάμεσο μετακίνησα το όχημα για τουλάχιστον 24 ώρες θα έχουν βεβαιώσει σε δημόσιο έγγραφο ΨΕΥΔΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ?

ειδικά για λιμενικούς χώρους θα πρέπει με την λήξη των 90 ημερών ο δήμος να έχει έγγραφη πιστοποίηση απο το λιμενικό ταμείο ή τον οργανισμό λιμένα ή το λιμεναρχείο οτι δεν έχει εκδοθεί άδεια

αν ζητήσω να μου απαντήσουν εγγράφως αν έχει ζητηθεί έγγραφη πιστοποίηση και δεν το έχουν κάνει ? πάλι δεν έχουν παραβεί την διαδικασία ?


Παρατήρηση Γ
περίπωση παρ 2 εδάφιο γ
δεν θα πρέπει να έχουν έγγραφη αναφορά του κυρίου ή νομέα του χώρου ?

Παρατήρηση Δ
περίπωση παρ 2 εδάφιο δ
ποιός θα κρίνει ότι λόγω της καταστάσεως που βρίσκεται δεν δύναται να ανταποκριθεί στον σκοπό για τον οποίο προορίζεται ?

αν εγώ αποδείξω ότι έχει περάσει ΚΤΕΟ και δεν έχει λήξει η ισχύς του ?
spirosgiapros
Παλιό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1000
Εγγραφή: 13 Ιουν 2009 13:13

Re: ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Δημοσίευσηαπό spirosgiapros » 07 Απρ 2010 14:00

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ Ε
σύμφωνα με το άρθρο 9 θα πρέπει

-μέσα σε 15 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου να ενημερωθεί η αστυνομία
-αν εχει πινακίδες εντός 15 ημερών από την επικόλληση του ειδικού σήματος να αναζητήσουν μέσω του Αρχείου του Υπουργείου Μεταφορών, τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών τους και να τους ενημερώσουν, καθώς και να ενημερώσουν και την αρμόδια υπηρεσία του Υπ. Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ).

αν ζητήσω εγγράφως να μου απαντήσουν και απαντήσουν ότι δεν το έχουν κάνει ?

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤ
σύμφωνα με το άρθρο 9
-μέσα σε 45 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου εάν το όχημα δεν αποσυρθεί από τον ιδιοκτήτη του, το όχημα περιέρχεται στην κατοχή του οικείου Δήμου ή Κοινότητας.

αν το μετακινήσω την 44 ημέρα ?

αν από την επικόλληση και μέχρι την 45 ημέρα αποδείξω ότι το μετακίνησα για τουλάχιστον 24 ώρες ? έχουμε πάλι οσα προανέφερα ?

για να μην αναφερθώ στην περίπτωση καταγγελίας κατά του δήμου για κλοπή ή φθορά ιδιοκτησίας , οικονομικές βλάβες κτλ κτλ
spirosgiapros
Παλιό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1000
Εγγραφή: 13 Ιουν 2009 13:13

Re: ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Δημοσίευσηαπό Haridimos » 11 Απρ 2010 14:36

spirosgiapros έγραψε: β) εγκαταλείπεται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες, και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής,
Μὲ ποιὸ σκεπτικὸ ὄρισαν τὸ παραπάνω καὶ ποιὲς περιπτώσεις ἔλαβαν (ἤ δὲν ἔλαβαν) ὑπ'ὄψιν τους; Ἤ μήπως γιὰ ἄλλη μιὰ φορὰ βλέπουμε τὸν ἀπόλυτο παραλογισμό;

Ὁ πατέρας μου ἤρθε στὴν Ἀθήνα τὸν Σεπτέμβρη του 2007 λόγω καρκίνου. Πάρκαρε τὸ αὐτοκίνητο του 10 μέτρα ἀπὸ τὴν πολυκατοικία. Λόγω ἀσθένειας δὲν κυκλοφορούσε ὀπότε δὲν ἔκανε χρήση τοῦ ὀχήματος. Τὸν Μάιο του 2008 τὸ κίνησα μιὰ φορὰ (τὸ δικὸ μου εἶχε ξεμείνει ἀπό καύσιμα λόγω ἀπεργίας). Τὸν Ἰούνιο του 2008 ἀπεβίωσε. Τὸν Ἰούλιο του 2008 τὸ πήγα στὴν Κρήτη.

Στὴν περίπτωση μου βρίσκετε λογικὸ νὰ χαρακτηριστεῖ ἐγκατελειμένο καὶ νὰ μὰς τὸ βουτήξει ὁ δήμος;
Τὸ δύσκολο δὲν εἶναι νὰ εἶσαι ὑπουργός, τὸ δύσκολο εἶναι νὰ εἶσαι κύριος.
Ἀνδρέας Μαυρογυαλοῦρος
Άβαταρ μέλους
Haridimos
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 5714
Εγγραφή: 01 Δεκ 2005 22:34

Re: ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Δημοσίευσηαπό costas » 11 Απρ 2010 15:58

Haridimos έγραψε:Στὴν περίπτωση μου βρίσκετε λογικὸ νὰ χαρακτηριστεῖ ἐγκατελειμένο καὶ νὰ μὰς τὸ βουτήξει ὁ δήμος;


Φυσικά και όχι , αλλά είναι ο μοναδικός νόμος που προκαλεί δυσφορία;;;;
Άβαταρ μέλους
costas
Παλιό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 311
Εγγραφή: 24 Οκτ 2009 10:47

Re: ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Δημοσίευσηαπό Gandalf » 11 Απρ 2010 17:03

Haridimos μπορείς να το μετακινείς εσύ ή άλλος συγγενής καθώς πέρα απο την ακινησία και το νομικό παράδοξο, το Ι.Χ. χαλάει όταν μένει ακίνητο.
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του προσωπικού συμφέροντος , χωρίς καμία δική μας ευθύνη.
Άβαταρ μέλους
Gandalf
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 5060
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2006 08:31

Re: ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Δημοσίευσηαπό elina » 28 Σεπ 2010 21:13

Απο την στιγμή που δέν υπάρχουν πινακίδες.....
Άβαταρ μέλους
elina
Νέο Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 24 Σεπ 2010 12:05
Τοποθεσία: Νεα Σμυρνη

Re: ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Δημοσίευσηαπό Gandalf » 28 Σεπ 2010 21:38

Η μόνη λύση είναι να το μετακινήσεις και να το βάλεις σε κλειστό χώρο. Νομίζω οτι στο χαρτί της κατάθεσης πινακίδων αναφέρει ρητά πως ο κάτοχος του Ι.Χ. πρέπει να φυλάξει το όχημα του σε κλειστό ή άλλο χώρο. Να μην το έχει δηλαδή παρκαρισμένο στον δρόμο όπως είναι το δικό σου. Αν το αφήσεις εκεί θα στο σηκώσουν με γερανό και νομικά θα είναι καλυμμένοι.

Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του προσωπικού συμφέροντος , χωρίς καμία δική μας ευθύνη.
Άβαταρ μέλους
Gandalf
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 5060
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2006 08:31

Re: ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Δημοσίευσηαπό Πραιτωριανός » 28 Σεπ 2010 22:50

Σκοπευεις να το "ενεργοποιησεις" καποια στιγμη?
« η Φρουρά δεν παραδίδεται ! Μόνον πίπτει μετά από μάχη μέχρις εσχάτων »
Άβαταρ μέλους
Πραιτωριανός
Παλιό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 2654
Εγγραφή: 22 Αύγ 2010 10:09
Τοποθεσία: (1994- )

Re: ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Δημοσίευσηαπό Gandalf » 29 Σεπ 2010 14:41

http://www.autotriti.gr/data/magazine/v ... /38195.asp

Διάβασε αυτό... έχει τις πληροφορίες που σου είπα σχετικά με την κατάθεση πινακίδων. Οι εφοριακοί μάλλον βαριόντουσαν ή δεν ήξεραν (δεν είναι δα και πρωτότυπο) τις σχετικές διατάξεις.

Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του προσωπικού συμφέροντος , χωρίς καμία δική μας ευθύνη.
Άβαταρ μέλους
Gandalf
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 5060
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2006 08:31

Re: ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Δημοσίευσηαπό Gandalf » 29 Σεπ 2010 14:42

και πιο απλά...

Αρμόδια Υπηρεσία
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

Δικαιολογητικά
Άδεια κυκλοφορίας
Βεβαίωση του ΟΔΔΥ, αν το αυτοκίνητο έχει παραδοθεί σε αυτόν ή Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 όπου θα αναφέρεται συγκεκριμένα η διεύθυνση φύλαξής του. Η διεύθυνση αυτή δεν πρέπει να είναι κοινόχρηστος χώρος (πλατεία, δρόμος κ.λπ.)
Εάν πρόκειται για Φ.Ι.Χ, Λ.Ι.Χ, Τρ. Φ.Ι.Χ απαιτείται και το βιβλιάριο μεταβολών κατοχής και κυριότητας
Κρατικές πινακίδες (σε περίπτωση απώλειας, βεβαίωση αστυνομικού τμήματος για την απώλεια και παράβολο 30€)Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του προσωπικού συμφέροντος , χωρίς καμία δική μας ευθύνη.
Άβαταρ μέλους
Gandalf
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 5060
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2006 08:31

Re: ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Δημοσίευσηαπό Jorgush » 07 Ιουν 2017 20:42

Γεια σας, φανταζομαι οτι η συζητηση ειναι σωστη, βεβαια η ερωτηση μου διαφερει.

Εχω ενημερωθει λοιπον για ενα αυτοκινητο που ειναι εγκαταλλελημενο σε ιδιωτικο χωρο.
Ο ιδιοκτητης του χωρου θελει να το ξεφορτωθει καθως ειναι ενος ανθρωπου που απεθανε και εχει μεινει στο χωρο του εδω και τρια χρονια!
Ο ιδιοκτητης του χωρου οσο και ο κοσμος στην επαρχια γνωριζει οτι δεν υπαρχουν αλλοι κληρονομοι.
Το αυτοκινητο μεχρι που πεθανε ο ιδιοκτητης λειτουργουσε κανονικα και εδω ειναι λοιπον η ερωτηση.
Πως θα γινοταν να ξανακυκλοφορησεi κανονικα, να βγουνε αδειες με το ονομα μου??? Γινεται με καποιο τροπο σε αυτη την περιπτωση να οικειοποιηθει καπως το ΙΧ μετα απο ενα χρονικο διαστημα ισως, υπαρχει κατι στην νομοθεσια?

Στο Λιμενικο πχ. μπορεις να κανεις αιτηση ανευρεσης βαρκας και εαν γινει δηλωση, αυτοψια και μεσα σε ενα χρονο δεν το ζητησει κανεις, βγαζεις αδεια στο ονομα σου. Μηπως γνωριζει καποιος αν υπαρχει κατι αντοιστιχο στα ΙΧ???

Ευχαριστω οποιον μπορει να με βοηθησει.

Το αυτοκινητο ειναι ενα παλαιο Mercedes γερασμενο E class του 1983, ΔΙΠΟΡΤΟ....ασ βοηθησει καποιος :21: :21: :21: :21:
Jorgush
Νέο Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 07 Ιουν 2017 20:20

Re: ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Δημοσίευσηαπό spirosgiapros » 08 Ιουν 2017 10:13

ας ξεκινήσουμε πρώτα με τα ''ασχετα''

Jorgush έγραψε:Γεια σας, φανταζομαι οτι η συζητηση ειναι σωστη, βεβαια η ερωτηση μου διαφερει.


η συγκεκριμένη συζήτηση αφορά εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα - η υπόθεση που αναφέρεις δεν αφορά τέτοιο


Jorgush έγραψε:Στο Λιμενικο πχ. μπορεις να κανεις αιτηση ανευρεσης βαρκας και εαν γινει δηλωση, αυτοψια και μεσα σε ενα χρονο δεν το ζητησει κανεις, βγαζεις αδεια στο ονομα σου. Μηπως γνωριζει καποιος αν υπαρχει κατι αντοιστιχο στα ΙΧ???:


Αυτό που λές είναι παραπληροφόρηση : Δεν κάνεις αίτηση αλλά δήλωση ανεύρεσης απολωλότος πράγματος και ισχύει ΜΟΝΟ για ΧΑΜΕΝΑ ΣΚΑΦΗ (πχ δεν ισχύει αν το σκάφος δεν είναι χαμένο αλλα εγκαταλειμμένο, επίσης δεν ισχύει αν δεν πρόκειται για σκάφος αλλά για πλοίο)


Jorgush έγραψε:Το αυτοκινητο ειναι ενα παλαιο Mercedes γερασμενο E class του 1983, ΔΙΠΟΡΤΟ....ασ βοηθησει καποιος


άσχετη πληροφορία

πάμε στα σχετικά

Jorgush έγραψε:Εχω ενημερωθει λοιπον για ενα αυτοκινητο που ειναι εγκαταλλελημενο σε ιδιωτικο χωρο.

Το αυτοκινητο μεχρι που πεθανε ο ιδιοκτητης λειτουργουσε κανονικα και εδω ειναι λοιπον η ερωτηση.


η ''εγκατάλλειψη'' κατά την γραμματική έννοια είναι συμπεριφορά εξαρτώμενη από την βούληση του ιδιοκτήτη ... το οτι λειτουργούσε κανονικά αποδεικνύει ότι δεν είχε την πρόθεση να το εγκαταλλείψει


Jorgush έγραψε: Ο ιδιοκτητης του χωρου οσο και ο κοσμος στην επαρχια γνωριζει οτι δεν υπαρχουν αλλοι κληρονομοι.


Τον κακό τους τον καιρό γνωρίζουν. Άλλο πράγμα δεν υπάρχει διαθήκη και άλλο πράγμα δεν υπάρχει κληρονομιά. Όταν δεν υπάρχει διαθήκη το κληρονομικό δίκαιο προβλέπει την ''εξ αδιαθέτου κληρονομιά'' οι οποία μπορεί να φτάσει μέχρι 6 τάξεις κληρονόμων το οποίο σημαίνει ότι μιλάμε για δεκάδες άτομα.


Jorgush έγραψε:Πως θα γινοταν να ξανακυκλοφορησεi κανονικα, να βγουνε αδειες με το ονομα μου??? Γινεται με καποιο τροπο σε αυτη την περιπτωση να οικειοποιηθει καπως το ΙΧ μετα απο ενα χρονικο διαστημα ισως, υπαρχει κατι στην νομοθεσια?


Αν ο κληρονομος ΘΕΛΕΙ να αποδεχθεί την κληρονομιά = Ο ενδιαφερόμενος για το όχημα το αγοράζει από τον κληρονόμο
Αν ο κληρονομος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να αποδεχθεί την κληρονομιά = Απευθύνεστε σε δικηγόρο αν γίνεται ο ενδιαφερόμενος ΚΑΙ ο κληρονόμος να φτιάξουν συμβολαιογραφικό έγγραφο με το οποίο και οι δύο θα εξουσιοδοτούν τον συμβολαιογράφο (ή κάποιον άλλον) να αποδεχθεί κληρονομικά το όχημα και να το μεταβιβάσει στον ενδιαφερόμενο αγοραστή

βάσει του συμβολαίου ο αγοραστής θα επιβαρυνθεί με όλα τα έξοδα, θα αναλάβει την φύλαξη άμεσα και το ποσό μεταβίβασης να είναι ένα συμβολικό ποσό
spirosgiapros
Παλιό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1000
Εγγραφή: 13 Ιουν 2009 13:13


Επιστροφή στο Οδήγηση - ΚΟΚ - Τροχαία ζητήματα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης